روانشناسی یونگ

روانشناسی یونگ

برای شناختن معنای روانشناسی یونگ بهتر است ابتدا با شخصیت و هویت خود یونگ آشنا بشید بنابراین به خلاصه ای از تاریخچه ی وی می پردازیم.

 تاریخچه ی روانشناسی یونگ

نام کامل این فرد کارل گوستاو یونگ است که متولد سال ۱۸۷۵ میلادی بوده.وی در کودکی در روستای کوچکی زندگی میکرد و از کودکی تنها بود و هیچ دوستی نداشت و از هیچ چیز خوشش نمی آمد در این حین رابطه ی خوبی با پدرش نداشت ولی بر خلاف آن عاشقانه مادرش را دوست داشت .به تدریج با بزرگتر شدنش این تنهایی برای بسیار لذت بخش شد و آن را مشاء الهامات درونی اش می دانست.

در سنین بزرگسالی، تنها دوست او فروید بود که به مرور بخاطر اختلاف تظر در نوع محرک های انسانی با یکدیگر به مشکل خوردند در اصل فروید ادعا داشت که تنها محرک انسان ها مسائل جنسی بوده اما بر خلاف او یونگ بر این باور بود که محرک های جنسی تنها یکی از این انگیزه ها بوده است.

یونگ چگونه به نظریه فروید رسید؟

یونگ بعد از تحقیقاتی فهمید فروید درست می گوید او به درک خوبی از روان رسیده بود ولی در آن خیلی پیچیدگی‌هایی است تا بالاخره در سال ۱۹۱۲ یونگ کار او را تمام کرد کتاب تکامل فردی و سمبل های لیبیدو را نوشت و حرفش را در آن زد یونگ در کتابش در بررسی یک بیمار اسکینرو فرنی متوجه شد که به طریق عجیبی ارتباطات تخیلات یک زن با اسطوره های فرهنگ و اعصار مختلف شد.

از این کشف یونگ بعدها به نظریه ضمیر ناخودآگاه جمعی(که به گونه ای همان پاکسازی ضمیر ناخودآگاه است) شناخته شد رابطه یونگ و فروید مثل رابطه پدر و پسری بود که هیچ یک نمی توانستند دیگری را تحمل کنند بعدها متوجه شد رویاپردازی و ذهن شهودی جزئی از ساختار روانی او بوده است در صورتی که فروید به جای ارتباط با شهود به کسب دانش از طریق علوم تجربی تاکید داشت که بعدها مادر و دختری به نام ماریکزبریکز آمدند و اسمش را mbti گذاشتند.

عقیده یونگ چه بود؟

یونگ می گفت انسان ها خاطراتی را با خودشان حمل می‌کنند که در طول زندگی آن ها را به دست نیاورده اند مثلاً بعضی ها می گویند فلانی خدای قدرت یا فلانی برای خودش اسطوره است در واقع یونگ هم به مرور به همین مسئله پی برده بود که اجداد ما در هر فرهنگ و تمدنی یکسری خدا داشتند که اسمشان اسطوره بوده مثلاً قدرت تعهد و نظم و سازمان دهی و غیره هر کدام یک خدایی در بین اسطوره های قدیمی داشتند .

مثلاً اسطوره آناهیتا نماد باروری شفا و خرد در ایران بوده است در واقع یونگ کشفی دارد که همه معتقدند باید جایزه نوبل را به او بدهند این کشف نام شایعه است یونگ می گوید سایه همانند دشمنی است که ما را تعقیب می‌کند بنابراین صفات بد همیشه همراه ما و در روان ما جای دارد به این صفات بد و در روانشناسی یونگ سایه می گویند که در واقع همه آن را در در درون خود انکار می کنند

 

روانشناسی یونگ
در آخر یونگ کتابی به اسم :’تکامل فردی و سمبل های لیبدو’ را نوشت و در این کتاب به برسی جتبه های روانشناسی و تاثیر محرک ها بر روی زندگی انسان ها پرداخته است.

 

نظریه روانشناسی یونگ درباره ی محرک اصلی انسان ها

وی با بررسی های متعدد نتیجه می گیرد که بخشی از روان و ذهن ما  مربوط به ذهن شهودی و رویا پردازی می شود .بر خلاف او فروید همه چیز را وابسته به تجربه و علم می دانست.بعدها یونگ نظریه ی خود را مدل روانشناسی MBTI نامید که امروزه از آن استفاده های فراوانی برای شناسایی انگیزه و استعداد ها در استخدام شغل ها می شود.

بر طبق نظریه ی یونگ که ادعا بر این موضوع داشت که انسان ها خاطراتی را ذهن خود دارد که آنها را تجربه نکرده اند.وی این نظریه را با برسی تاریخچه ی اجدادانمان بدست آورده بود .به عنوان مثال در گذشته مردم اسطوره هایی را برای خود در نظر داشتند و آن ها را می پرستیدند که از جمله ی آن ها میتوان به اسطوره ی زئوس که نماد و سنبل قدرت در یونان باستان بوده را نام برد.این در حالی بود که هیچ یک از آن مردم زئوس را ندیده بودند و فقط آن را تصور می کردند.

کشف یونگ

حال که با مفهوم تصور آشنا شدید می خواهیم شما را بیشتر با کشف یونگ آشنا کنیم اسم این کشف همانطور که گفته شد ‘سایه ‘ است . برای فهم بهتر آن مثالی میزنیم :تصور کنید در یک مکان عمومی فردی شما را چاق،قد کوتاه و … خطاب کند در این حالت یا شما یه آن اصلا واکنشی نشان نمیدید و به راه خود ادامه میدید، یا با آن برخورد می کنید که در این حالت شما نسبتی با این صفت داشته و سایه همچون یک دشمن و حسودی در روان شما قرار دارد ،پس در روانشناسی یونگ به صفات بد سایه می گویند و باید بدانیم که سایه در وجود تمام آدم ها هست و نمی توان آن ها انکار کرد.

اما نباید قدرت سایه ها را در رشد آدم ها در نظر نگرفت . زمانی را که با دیدن چیزی حسود درون ما فعال شده است را تصور کنید .تنها در این حالت است که با خود می گوییم مثلا چرا من فلان چیز را نداشته باشم ،چرا من تواناییم را بیشتر نکردم تا به فلان مهارت برسم ؟ همین گفته ها است که میتوانیم بفهمیم سایه ها می توانند در افزایش مهارت های فردی و مسائل دیگر ما را رهبری کنند و باعث تحقق رویاها شوند.

اگر دوستدار، اطلاعات بیشتر درباره ی روانشناسی تحلیلی یونگ و کتاب های نوشته شده توسط :وین دایر، جو ویتالی و….  هستید، تیم روانشناسی رستگاران روشنایی وجود آماده ی خدمت رسانی در تحلیل انواع روانشناسی ها و سایر جنبه های روانشناسی و روانشناختی از جمله : خودباوری، روانشناسی کودک ،اختلال شخصیت، وسواس، معنی مدیتیشن و….بوده کافی است با ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید