انواع روانشناسی

شناخت انواع روانشناسی

امروز می خواهیم به شناخت انواع روانشناسی بپردازیم همانطور که می دانید روانشناسی شاخه های مختلفی دارد که در این مقاله با آن ها آشنا میشویم و توضیح مختصری در مورد هر یک از آن ها به شما عزیزان خواهیم.

شناخت انواع روانشناسی و کاربرد هر کدام از آن ها

امروزه تمام فعالیت ها به ذهن و درک انسان وابسته است با افزایش علم و زندگی پیچیده انسان ها بیشتر فکر می کنند و به همین جهت ممکن است مشکلات و بیماری های ذهنی به سراغ آن ها بیاید.

اینجاست که روانشناس می تواند جهت رفع این نوع بیماری و مشکلات به انسان ها کمک کنند هدف از انواع روانشناسی این است که تمام ابعاد زندگی انسان را در بر گیرد.

به طور کلی روانشناسی یعنی بررسی و مطالعه علمی و راهکارهای آن می‌باشد ریشه علم روانشناسی در زمان فلاسفه بزرگ یونان همچون سقراط افلاطون و ارسطو بوده است.

به بررسی چند نوع روانشناسی که بیشترین کاربرد را در جامعه دارد می پردازیم روانشناسی بالینی، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت، روانشناسی رشد، روانشناسی مثبت گرا، روانشناسی سلامت، روانشناسی کودک و روانشناسی تربیتی و غیره می باشد.

 

شناخت انواع روانشناسی پزشکی:

با ما برای شناخت بیشتر انواع روانشناسی ها و کاربرد آن ها همراه باشید

 

۱.روانشناسی بالیتی

مهمترین شاخه روانشناسی است که از روانشناسی بالینی با به کارگیری روش‌های علمی روانشناختی به بررسی و تشخیص درمان اختلالات هیجانی و رفتاری در بیماران می پردازد این اختلالات شامل افسردگی و اضطراب، اعتیاد به مواد مخدر، تعارض های زناشویی و خانوادگی، مشکلات جنسی، اختلال در خوابیدن و خوردن می باشد.

که روانشناسی بالینی سعی در کنترل و درمان این گونه اختلالات را دارد که روانشناس به افرادی که دچار ناسازگاری هستند کمک می کند تا با مشکلات زندگی خود سازگار شوند این نوع روانشناسان بیشتر در کیلنیک ها و بیمارستان ها حضور دارند و با استفاده از مصاحبه و آزمون روحی و روانی در ارزیابی مسائلی از قبیل اضطراب افسردگی و …. را به انسان ها کمک می کنند.

۲.روانشناسی مشاوره

این شاخه نیز همانند روانشناسی بالینی است یا این تفاوت که آن ها با افرادی سر و کار دارند که به درمان روانی احتیاج ندارند گروه بزرگی از این نوع روانشناسان در مدارس و دانشگاه ها فعالیت دارند که می توانید برای مشاوره روانشناسی به آن ها مراجعه کنید.

۳.روانشناسی خانواده

در روانشناسی خانواده روانشناس به مسایل خانوادگی مثل طلاق می پردازد.همچنین راهکار های مناسب در زمینه مدیریت خانواده و نحوه رفتار تک تک اعضای خانواده مورد بررسی قرار می گیرد.

۴.روانشناسی تحصیلی

روانشناسان با استفاده از آزمون هوش و استعداد یابی و مصاحبه با معلمان والدین و خود دانش آموز به رفع مشکلات یادگیری کمک میکنند.

۵.روانشناسی شخصیت

این روانشناسی یکی از بزرگترین انواع روانشناسی است که بیشتر به بررسی و ارزیابی شخصیت افراد می پردازد و سعی می‌کند تفاوت های فردی و اختلالات رفتاری هر فرد را پیدا کند و با درک درست شخصیت افراد را بشناسد و با جنبه های هیجانی میزان سازگاری با محیط رفتار در هنگام بروز مشکلات آشنا شود و شخصیت فرد را توسعه دهد.

و بهترین نحو آن را بسازد و از بروز مشکلات جلوگیری کند در این شاخه روانشناس به تعریف ویژگی های انسان می پردازد و عوامل موثر بر رفتار های بهنجار یا نابهنجار او را تعیین میکند.

۶.روانشناسی رشد

در این روانشناسی به تغییرات و تحولات بدن انسان از زمانی که به صورت جنین و شکم مادر قرار دارد تا زمان مرگ فرد می‌پردازد اما بیشتر تاکید این روان شناسان بر دوره کودکی و نوجوانی افراد می باشد این روانشناسی علاوه بر تحولات بدن انسان بیشتر روی شخصیت و تحولاتی که رخ می‌دهد و رفتارهای اجتماعی فرد و همچنین تغییرات روح و روان فرد را مورد بررسی قرار می دهد روانشناسی رشد سعی می کند که نیازهای فرد در سنین مختلف و کمک به برطرف شدن این نیازها را انجام دهد

 

۷.روانشناسی مثبت گرا

با وجود این دنیای پر از استرس و مسئله های فکری این بخش از روانشناسی می‌کوشد تا شادی، خوش بینی، سعادت و شجاعت را در افراد تقویت کند این روانشناس مثبت گرایی تلاش می‌کند تا از آسیب‌های روانی و ذهنی که بر اثر زندگی های پر استرس و بی ثمر امروزی به وجود می آید پیشگیری کند و با تقویت قوه شهود و پاکسازی ضمیر ناخودآگاه آرامش را به زندگی شما برگردانند.

این ها تنها بخشی از شاخه های روانشناسی است که بیشتر با آن ها سر و کار داریم که از تیم روانشناسی رستگاران روشنی وجود در تمام زمینه های اشاره شده به آن می توانید کمک بگیرید کافی است که با آن ها تماس بگیرید.

 

۸.روانشناسی اعصاب

در فیزیولوژی اعصاب ،ویژگی های زیستی یاخته های عصبی و رشته های آن یا همان اعصاب بررسی می‌شود.
برای اینکه بتوانیم به آرامش اعصاب برسیم و همیشه در آرامش روح و روان باشیم می توانیم ازکارهایی که به ما آرامش میدهد بهره ببریم مثلا: گوش دادن موسیقی ،نفس عمیق کشیدن ،تمیز بودن و غیره.
با تمام این ها می توان به آرامش اعصاب رسید گاهی اوقات هم قرار گرفتن در یک محیط جدید برای آرامش اعصاب خوب است حتی بوییدن هم می تواند روی روانشناسی آرامش اعصاب تاثیر بگذارد مثلا: بوییدن وانیل برای کنترل و درمان استرس بسیار مفید است و تاثیر زیادی در کاهش استرس دارد حتی بوییدن سیب در صبح در شما امیدواری را افزایش می دهد موجب آرامش اعصاب می‌شود.

بیماران اعصاب و روان نیز همانند سایر بیماران به درک و کمک و همدلی از سوی جامعه احتیاج دارند.
همه ما در طول زندگی دوره هایی از افسردگی و غم یا خشم یا اضطراب را تجربه کرده ایم.
بسیاری از ما در دوران زندگی خود طعم تنهایی، ناامیدی و شک به ارزش های شخصی را چشیده ایم.

پس برای حفظ سلامتی و شادی روح اصلی ترین بخش داشتن اعصابی آرام است که در به دست آوردن آن باید نکات زیر را توجه کرد:

۱- حداقل روزانه به مدت ۲۰ دقیقه پیاده روی کنیم.
۲- حداقل ۷ ساعت بخوابید.
۳- خوشحال باشید و خود را درگیر احساسات و هیجان و اشتیاق و مهربانی کنید.
۴- با ادبیات دوست باشید و آشنا شوید.
۵- با افراد مسن وقت بگذارید و از تجربه های آنها استفاده کنید.
۶- بیاموزید که هرگز تسلیم نشوید.
۷- جوانی خود را حفظ کنید.
۸- شادی را به دیگران هدیه دهید.
۹- رویا پردازی کنید.
۱۰- گذشته را فراموش کنید.
تمام این نکات شاخه‌ای از روانشناسی اعصاب و روان است که اگر بتوانیم تا حدی به آنها توجه کنیم و رعایت کنیم صددرصد دچار ناراحتی اعصاب نخواهیم شد.

نبض کیهانی:

تیم مجرب ما می تواند به درمان کودک با روانشناسی کودک بپردازد و یا کودک درون شما را برای داشتن زندگی بهتر فعال کند و به مقابله با کودک درون خشمگین بپردازد علاوه بر آن شما را با تکنیک دستیابی به ضمیر ناخود آگاه و ضمیر ناخودآگاه جمعی چیست آشنا می کنند.

 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید