انواع مدیتیشن

انواع مدیتیشن

استفاده از مدیتیشن فقط برای کاهش اضطراب نمی باشد و علاوه بر آن به شما کمک می کند که به سلامت ذهنی برسید و کمتر دچار بیماری می شویم و به طور کلی زندگی پر بار تری خواهیم داشت پس برای رهایی از هر نوع اضطراب و فشار زندگی از کار های روزمره و ذهن آگاه باید در انتخاب انواع مدیتیشن این نتیجه را ملاک قرار دهیم.

مدیتیشن یکی از روش های درمانی علم روانشناسی برای بهبود اضطراب است بر طبق آماری که به دست آمده از هر هزار نفر فقط یک روان درمان گر متخصص وجود دارد به خاطر همین استفاده از مدیتیشن سودمند خواهد بود.

معنی مدیتیشن باعث آرامش در فرد و همچنین کاهش استرس می ‌شود و خواب را بهبود می‌ بخشد و با انجام تمرینات مدیتیشن کنترل بیشتری روی تنفس خود خواهیم داشت.

انواع مدیتیشن چیست؟

همان طور که انواع مدیتیشن متفاوت می باشد, انواع راه های مدیتیشن نیز بر این اساس آن ها متفاوت است. در این قسمت از مقاله ی روانشناسی به برخی از مراقبه ها خواهیم پرداخت. برخی از شناخته ترین انواع مدیتیشن ها عبارتند از:

۱- مدیتیشن برای افراد مبتدی

این مدیتیشن تنها برای افرادی که تازه شروع به کار کردن مناسب است و با انجام آن و تمرین مدیتیشن باعث می شود که نفس کشیدن – توجه کردن به احساسا تمان و قضاوت نکردن افکارمان، درک بیشتری پیدا کنیم.

ذاذن یکی از انواع مدیتیشن پیشرفته است که ریشه آن از بودا می باشد. ذاذن شامل سه دسته وابسته به هم است .
۱- موفقیت بدنی در حین نشستن
۲- تنفس
۳- افکار و ذهن را در هنگام نشستن متمرکز کنیم که در مدیتیشن ذاذن هر سه دسته رادر کنار هم انجام می دهند

۳- مدیتیشن چی کونگ

چی کونگ یکی دیگر از انواع مدیتیشن است ( چی) در زبان چینی به معنی کارو ( کونگ) به معنی انرژی درونی می باشد.
که در واقع با ترکیب این دو، انرژی درونی را بالا می بریم و پرورش می دهیم

۴- مدیتیشن ذهن آگاهی

نوعی مدیتیشن ذهن ناخوداگاه است که افراد را وادار می کند تا هوشیار باشند و در لحظه زندگی کنند به جای اینکه در گذشته زندگی کنند.

در ذهن اگاهی هدف این است که بر وضعیت ذهنی و جسمی تسلط و تمرکز پیدا کنیم

۵- مدیتیشن عشق و مهربانی

مهربانی به عنوان مدیتیشن عشق نیز شناخته شده است هدف آن پرورش عشق و مهربانی نسبت به همه چیز حتی دشمنان و منابع استرس است این نوع مدیتیشن می تواند عواطف مثبت را افزایش دهد و باعث کاهش افسردگی و اضطراب و استرس و افکار منفی شود.

این مدیتیشن را به عنوان ( مدیتیشن متا ) هم می شناسند که هدف اصلی آن جهت دادن افکار و احساسات بخصوص است.
این مدیتیشن برای افرادی که از افسردگی رنج می برند و یا مرتبا افکار منفی به سراغشان می آیید بسیار مفید است و به نوعی مدیتیشن دوست داشتن خود نیز می باشد.

۶- مدیتیشن چاکرا

چاکرا در زبان سانسکریت به معنای چرخ است که در واقع چرخی است که باعث جریان انرژی و حرکت می شود
در واقع هفت چاکرا در بدن وجود دارد که از پایین ترین قسمت ستون فقرات ( دنبالچه) شروع می شود و تا فرق سر ادامه دارد در واقع هدف این مدیتیشن باز کردن چاکرا های بدن و تنظیم فعالیت آن است

۷- مدیتیشن با خیره نگا کردن

خیره نگاه کردن تکنیک دیگری است و از تکنیک های یوگا تاثیر می گیرد در این نوع مدیتیشن تمرکز بر روی جسمی خارجی خواهد بود که از نوع مدیتیشن سریع است.

۸- مدیتیشن چشم سوم

در این مدیتیشن تمرکز فقط بر رویچاکرای آجنا یا چشم سوم می باشد چشم سومی که مکان آن روی پیشانی و میان ابرو ها است.

۹- مدیتیشن کندالینی

این مدیتیشن ریشه ی هندی دارد و به معنی مارپیچ است و به انرژی اشاره دارد که مانند ماردر انتهای ستون فقرات به دور خود پیچیده است و پس از رها شدن انرژی تا فرق سر بالا می اید.
این نوع مدیتیشن شامل رژیم های غذایی و تمرین تنفسی و حرکت های بخصوص هست.

۱۰- مدیتیشن نادا یوگا

یوگا شکل فیزیکی مدیتیشن است که حرکات ترکیبی را با تنفس عمیق و مانت را ترکیب می ‌کند که این افراد اغلب از معلم یاد می ‌گیرند

نادا در حقیقت یکی از انواع یوگا است که این نوع مدیتیشن متکی به صدا استو استفاده آن در کنار موسیقی درمانی در این روز ها طرفداران زیادی دارد.

۱۱-مدیتیشن مانترا

مانترا معنایی بخصوصی ندارد و تنها به عنوان واژه یا نمادی می باشد که در مدیتیشن تکرار می‌ شود تا به سطح مطلوبی از تمرکز دست پیدا کرد. مدیتیشن مانترا با سایر انواع آن از این جهت متفاوت است که در آن سعی می‌ شود با تکرار مانترایی بخصوص و با استفاده از ارتعاش صوتی ناشی از آن, امواج مغزی را در هماهنگی با دیگر امواج جهان هستی قرار داد, امواجی که گاهی سیر صعودی دارند و گاهی سیر نزولی دارند (همانند امواج نوری، امواج صوتی، امواج رادیویی و … می باشند).

۱۲-مدیتیشن ویپاسانا

ویپاسانا در زبان سانسکریت به‌ معنی بینش می باشد, که این نوع مدیتیشن از انواع دیگر مدیتیشن ها است که ریشه در سنت‌ های بودایی دارد و پدیده‌ ای است که امروزه تحت‌ عنوان ذهن‌ آگاهی شناخته می شود. همچون ذهن‌ آگاهی و بسیاری دیگر از انواع مدیتیشن ها برای استفاده از این نوع مدیتیشن با تمرین‌ های تنفسی آغاز می‌ کنیم.

۱۳- اسکن بدن و یا آرامش تدریجی

آرامش تدریجی که گاهی اوقات مدیتیشن اسکن بدن یا همان مدیتیشن آرامش گفته می شود نوعی از مدیتیشن این است که افراد با اسکن کردن بدن خود بر روی آن حوزه ی استرس تمرکز می کنند.

۱۴- آگاهی از تنفس

آگاهی تنفس مصنوعی مدیتیشن ذهن است که تنفس را تحریک کرده افراد حرفه ‌ای به آرامی و عمیق نفس می‌ کشند و بر روی آن تمرکز می‌ کنند.

همچنین باید ذکر کرد که علاوه بر این مراقبه ها, مدیتیشن های دیگری نیز مانند مدیتیشن کودکانه نیز وجود دارد.

مزایای انجام تمامی انواع مدیتیشن ها چیست؟

مدیتیشن در یک کنترل اضطراب دو بهبود سلامت عاطفی سه خدا گاهی چهار توجه بیشتر پنج کاهش کم حافظی مربوط به سن شش ایجاد مهربانی هفت کمک به مبارزه با اعتیاد هشت بهبود خواب با انجام مدیتیشن خواب نه کمک به کاهش درد و ده کاهش فشار خون اثرات زیادی دارد.

مدیتیشن به چند دسته تقسیم می شود؟

 

  •  مدیتیشن تمرکزی:

که در این مدیتیشن فرد بر روی تنفس تصویر واقعی یا خیالی صدا یا عبارتی که تکرار می ‌شود و یا بر حرکات مشخص مانند حرکات یوگا و تای چی تمرکز می کند.
 

  • مدیتیشن تفکری:

این نوع مدیتیشن باعث می شود روی حواس خود بیشتر تمرکز کنیم در این روش بدون تفکر از حواس پنجگانه و افکار ناراحت کننده که همیشه تو ذهن ما هستند اطلاعاتی دریافت می کنند و شخص بدون انجام فعالیت خاصی تمام این فشار هایی که روی ذهن خالی می شود.

درباره نبض کیهانی و سایت آن:

تیم رستگاران روشنی وجود که تیمی تخصصی در زمینه های روانشناسی مختلف مانند اختلال های شخصیت، مطالب خود باوری، حالت های مختلف بیماری وسواس، مسائلی مربوط به الهامات درونی و یا پاکسازی ضمیر ناخودآگاه و موضوعات روانشناسی بسیاری دیگر همچون کودک درون و یا روانشناسی کودک و یا کودک معنوی درون و … است.

شما عزیزان برای پرسش سوالات خود برای مثال ضمیر ناخودآگاه جمعی چیست و یا وانشناسی کودک چیست و نیز برای رهایی از مشکلاتتان می توانید از مشاوران تلفنی ما و یا با تعیین وقت ملاقات با روانشناسان ما در ارتباط باشید تا بتوانیم شما را به بهترین روش ها هدایت کنیم.

برای دستیابی به یک زندگی بهتر و شاد تر با ما در همین وب سایت روانشناسی نبض کیهانی همراه باشید…

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید