تمرینات مدیتیشن

تمرینات مدیتیشن

 همانطور که میدانید انجام مدیتیشن در موارد بسیاری که برای خودتان از لحاظ جسمی و روحی وجود دارد موثر بوده، که البته پیش از هر چیز باید‌‌ روش انجام مدیتیشن را یاد بگیرید. در ادامه قصد داریم تا شما را بیشتر با تمرینات مدیتیشن آشنا کنیم. تا با انجام درست تمرینات به سلامت جسم و روحتان کمک کنید, پس با ما همراه باشید.

اگر بخواهیم تعریف روانشناسی کاملی از معنی مدیتیشن داشته باشیم می توانیم بگوییم که در واقع تمرکز ذهن بر روی یک چیز است, همانند دعا, صدا, خویشتن و…می باشد. هدف از مدیتیشن آرامش روح و روان است که با انجام آن این موضوع را به صراحت درک خواهید کرد.

همچنین باعث می شود تا به رشد معنوی و روحانی برسید. مدیتیشن یک تمرین سخت و دشوار که تنها توسط افراد سخت کوش انجام می شود در واقع این تمرینات بسیار ساده به ما کمک می کند تمرکز بیشتری روی موضوعات خود داشته باشیم مدیتیشن در واقع برای کاهش استرس نیز بسیار مفید است.

از فایده های تمرینات مدیتیشن:

این تمرینات به شما در موارد زیر کمک فراوانی می کند:

  1. استرس و اظطراب شما را کاهش می دهد و از بین می برد.به علاوه در بهبود افسردگی نیز موثر است.
  2. باعث می شود بر روی موضوع دلخواه خود تمرکز کافی را داشته باشید و افکار آشفته را از شما دور می کند.
  3. باعث آرامش و سلامت جسم همچنین روح شما می شود.
  4. حس شاداب بودن و انرژی مثبت را به شما انتقال می دهد.
  5. به خویشتن شناسی کمک ویژه ای می کند.
  6. انرژی منفی را از شما دور نگه می دارد.

پس شاید سوال پیش بیاید که تمرینات مدیتیشن چیست و‌ نحوه انجام مدیتیشن به چه صورت است؟

شما باید در قدم اول برای پاسخ به سوال که چگونه مدیتیشن کنیم ، ابتدا تمرکز کردن را یاد بگیرید.
این تمرکز می تواند یا روی شی خاصی باشد که به صورت چشم بسته و حتی باز به آنها فکر میکنید، و‌ یا می تواند مانند تکرار یک جمله و تصور کردن یک تصویر باشد.

حرکات مدیتیشن را جدی بگیرید.

حالت نشستن شما در حالی که باید کاملا راحت باشد اما یک حالت خاصی وجود دارد که به صورت چهار زانو بوده و‌ حالت پایه در انجام مدیتیشن می باشد، که مطلوب ترین مدل نشستن می باشد.

در کنار همه اینها باید روش تنفس در مدیتیشن را یاد بگیرید. در این حالت شما لازم نیست کار خاصی انجام دهید.

تنها باید از لحاظ بدنی خود را راحت کرده و سپس به صورت عادی از سوراخ های بینی خود تنفسی راحت داشته باشید. این یکی از روش  مراقبه است که باید ذهن خودتان را از همه چیز آزاد کرده و‌ تنها روی صدای تنفس خود تمرکز کنید. به کار گیری درست روش مدیتیشن به شما امکان این را می دهد تا با انجام انها نه تنها به ارامش درونی رسیده بلکه تاثیراتش را در بسیاری از اعمال روزمره خود مشاهده خواهید کرد.

روش انجام مدیتیشن:

روش انجام تمرینات مدیتیشن را به راحتی هر فرد می تواند انجام دهد. برای این کار ابتدا باید چهار زانو بشیند و ستون فقراتتان را صاف نگه داشته سپس دستانتان را به پشت بر روی زانویتان گذاشته و ذهنتان را بر روی یک چیز متمرکز کنید.
باید بگوییم که مدیتیشن نیز دارای دو نوع است, عبارتند از: مدیتیشن از طریق تمرکز و تفکر, که هر یک تفاوت ها و فواید به خصوصی دارند.
برای مثال یکی از فواید مدیتیشن از نوع تفکر این است که برای شناخت خود موثر می باشد همچنین یکی از تفاوت بین آنان این است که در هنگام مدیتیشن از نوع تمرکز کلمه ی مانترا را به آرامی یا بلند تکرار می کنیم.

اگر برای اولین بار در هنگام مدیتیشن, ذهن شما دارای افکار شناور بود اصلا نگران این موضوع نباشید با انجام مکرر و روزانه ی آن مشکل شما بر طرف خواهد شد.
ما در سایت روانشناسی رستگاران روشنی وجود قصد داریم تا به زندگی بهتر شما کمک کنیم.
همچنین عزت نفس, خود باوری , پاکسازی ضمیر ناخوداگاه و اعتماد به نفس شما را افزایش دهیم.
به علاوه شما می توانید برای اطلاعات بیشتر می توانید از متخصصان ماهر ما در این زمینه کمک گیرید, برای انجام این کار کافی است تا به صفحه ی تماس ما مراجعه کنید و به صورت حضوری یا به صورت مشاوره تلفنی از روانشناس های ما بهره گیرید.

چه نکاتی را در تمرینات مدیتیشن باید رعایت کنیم:

۱. ابتدا باید قصد اراده کنیم:

کلاً تمرینات مدیتیشن برای رسیدن به آرامش است و یا برای اینکه حضور ذهن داشته باشیم، این تمرینات مدیتیشن را انجام می‌دهیم.

۲. تنها بر روی تنفس خود تمرکز کنید:

ابتدا برای آغاز کار چیزی که بدن نیاز دارد این است که چشمان خود را ببندیم. در یک موقعیت خوب و راحت قرار بگیریم و بر روی تنفس خود تمرکز کنیم و از سکوت لذت ببریم.

۳.از موارد کوچک شروع کنیم:

تمرینات مدیتیشن ۲۰ دقیقه مانند این است که بخواهیم دوی ماراتون را از همان ابتدا شروع کنیم پس تمرینات خود را با تمرینات ۳ الی ۴ دقیقه آغاز کنیم.

۴. یک چهارچوب زمانی تنظیم کنیم:

ممکن است مدیتیشن برای شما مناسب نباشد اگر همه چیز خوب بود آن را به طور جدی دنبال کنید.

۵. یک برنامه زمانی روزانه داشته باشیم:

مثل هر عادتی که داریم یک برنامه مناسب و منظم روزانه می تواند بسیار مفید باشد می شود.
این تمرینات را در برنامه صبح خود قرار داد یا قبل از خواب شب انجام داد.

۶. آیین خود را ایجاد کنید:

قبل از شروع تمرینات مدیتیشن هر کسی می تواند آیین خود را داشته باشد. مثلاً من دوست دارم قبل از تمرین یک فنجان چای داغ بخورم.

۷. از دوستان خود در این کار استفاده کنید:

مانند همه تمرینات ورزشی ، مدیتیشن هم‌گروهی بیشتر جواب می‌دهد بهتره امتحان کنید.

۸. مدیتیشن را با فضاهای کوچک در طول روز انجام دهید:

اگر در طول روز مدت زمان خود را بیشتر در مترو سپری می‌کنید یا پشت میز کار هستید بهتر است این مدیتیشن را در همان محل انجام دهید.

۹. اگر لازم بود از اپلیکیشن استفاده کنید:

اگر دنبال راهنمای خوب در مورد مدیتیشن هستید می توانید از برنامه های داده شده استفاده کنید.

۱۰. از آن لذت ببرید:

تنها برای خودتان این تمرینات را انجام دهید و به خودتان سخت نگیرید. از این که این زمان را برای خودتان می‌گذرانید لذت ببرید.

 

 

 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید