روانشناسی تربیتی

روانشناسی تربیتی

روانشناسی تربیتی زیر شاخه ای از علم روانشناسی است که در زمینه ی آموزشی ، تربیت و شناخت افراد از لحاظ ذهنی و عملی ،که چگونه چیزی را فرا بگیرند و همچنین به اهداف خود نزدیک شوند، می باشد، به علاوه به فرد کمک می‌کند که استعدادها و قابلیت های خود را بشناسد و عوامل موثر در یادگیری را فرا بگیرد تا بتواند به کمک آن ها به یاد گیری خود سرعت دهد.

روانشناسی تربیتی چیست؟

در روانشناسی آموزشی و تربیتی به مطالعه و چگونگی یادگیری افراد می پردازد که شامل روند یادگیری و نحوه یادگیری و عوامل موثر بر یادگیری افراد و بررسی توانایی ها و استعداد افراد می باشد که در واقع به بهبود یادگیری افراد و کم شدن استرس آن ها کمک می‌کند این شاخه از روانشناسی فقط در رابطه با یادگیری در اوایل دوران کودکی و نوجوانی او نیست بلکه تمام مسائل اجتماعی، عاطفی و شناختی در تمام دوران زندگی را نیز در بر می‌گیرد.

اهمیت روانشناسی تربیتی چیست؟

روانشناسی تربیتی یکی از مهمترین شاخه های علوم روانشناسی است که از سن های پایین با افراد در ارتباط است اهمیت این روانشناسی زمانی خود را نشان می دهد که بدانیم نحوه یادگیری دانش آموزان از راه های مختلف برای کشف استعداد های آن ها چه تاثیری بر آینده آن ها به عنوان یک فرد و در نهایت یک جامعه دارد به همین دلیل اهمیت روانشناسی تربیتی هر روز بیشتر برای والدین و مسئولین روشن می‌شود و آن ها راهکار های عملی بیشتری از این شاخه روانشناسی استفاده می کنند.

هدف روانشناسی تربیتی چیست؟

روانشناسان تربیتی با درک اینکه کودکان در مراحل مختلف رشد به چه می اندیشند بهتر می توانند بفهمند که کودکان در هر مرحله از رشد قادر به انجام چه کارهایی هستند این موضوع به معلم ها کمک می کند که روش‌های آموزشی بهتری را برای گروه های سنی خاص انجام دهند به همین خاطر جنبه های شناختی افراد در دهه های اخیر رشد بسیاری کرده است زیرا این موضوع را که باور ها، عواطف و انگیزه ها و خاطرات چه تاثیری می‌تواند بر یادگیری داشته باشد را در نظر می‌گیرند.

چرا امروزه روانشناسی تربیتی دارای اهمیت زیادی شده است؟

امروز روانشناسی تربیتی بسیار حائز اهمیت بوده، زیرا والدین و مسئولین به کمک این شاخه از علم روانشناسی با درک و شناسایی اینکه کودکان چگونه می اندیشند و در هر مرحله‌ای از رشد قادر به انجام چه کارهایی خواهند بود بهتر می توانند، با توجه به اطلاعات دریافتی ،برای آینده آن ها برنامه ریزی کنند و مسیر را هموارتر سازند.
اگرچه این رشته به تازگی پا به عرصه ی علوم گذاشته ولی با توجه به تاثیر آن در زندگی افراد به زودی پیشرفت قابل توجه ای خواهد داشت.

پایه گذاران روانشناسی تربیتی افرادی نظیر ویلهم وونت ،فردی که اولین دانشگاه روانشناسی را تاسیس کرد و به این موضوع که علاقه ی دانش آموزان ،تاثیر زیادی در یادگیری آن ها خواهد داشت و در نتیجه باعث سطح بالا تری از پیشرفت جامعه خواهد شد.

این شاخه از علم روانشتاسی پیوند قوی با روانشناسی رشد، روانشناسی شخصیت ، نکات روانشناسی کودک و همچنین ارزشیابی روانشناسی یادگیری دارد.

ارتباط روانشناسی تربیتی با روانشناسی کودک:

در واقع روانشناسی تربیتی با روانشناسی کودک و تربیت صحیح کودک و نوجوان در ارتباط است در روانشناسی تربیتی تمرکز ویژه‌ای به جنبه های شناختی دارد و تمایل دارند که چگونه کودک را برای یادگیری تشویق کنند و مطالبی را که می آموزند به یاد بیاورند و چگونه مسائل را حل کنند درسته که روانشناسی تربیتی یک رشته جدید و پویا است اما اگر مردم بیشتر به فهم و نحوه یادگیری تمایل بیشتری نشان دهند پیشرفت بیشتری خواهند داشت.

ساختار روانشناسی تربیتی

  1. فعالیت های پیش از آموزش
  2. فعالیت های ضمن آموزش
  3. فعالیت های بعد از آموزش
فعالیت ما در نبض کیهانی:

گروه روانشناسان رستگاران روشنی وجود در نبض کیهانی با استفاده از جدید ترین تکنیک ها در تلاش است تا با شناسایی استعداد های فرزندان تان آن ها را در مسیر رسیدن به هدف شان همراهی کنند .علاوه بر موارد ذکر شده در زمینه ی مشاوره ازدواج ، رسیدن به شخصیت والای انسانی، پاکسازی ضمیر ناخودآگاه، بالا بردن مهات های فردی، رسیدن به آرامش و مدیتیشن برگزاری کلاس های کتاب خوانی و تعریف معنی مدیتیشن آماده ی خدمات رسانی به شما عزیزان بوده اند، برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید