روانشناسی چیست

روانشناسی چیست

شاید برای خیلی از شما این سوال پیش آمده که روانشناسی چیست .کلمه ی روانشناسی از دو بخش, روان و شناسی تشکیل شده است که به معنای بررسی و شناخت روان و روح انسان است.

روانشناسی مطالعه ذهن و رفتار است که شامل تاثیرات زیست شناختی و فشارهای اجتماعی و عوامل محیطی است که بر چگونگی تفکر، عملکرد و حس افراد تاثیر می گذارد با استفاده از علم روانشناسی، روانپزشکان و روانشناسان به معالجه اختلالات روانی و شناخت روان انسان ها مشغولند.
به دست آوردن درک قوی تر و عمیق تر از روانشناسی می تواند به افراد کمک کند تا بینشی نسبت به اعمال خود و نیز درک بهتری از دیگران دست پیدا کنند.

درواقع روانشناسی مطالعه و شناخت رفتار ها و ذهن انسان ها بوده که متحمل تاثیرات محیطی و اجتماعی و رفتارهای خانوادگی می شود و بر نوع عملکرد و طریقه ی رفتار کردن انسان ها تاثیر می گذارد .در این حین در زمان شکل گیری شخصیت هر فرد این امکان وجود دارد که دچار اختلال هایی از جمله اختلال های شخصیتی شود که یک روانشناس ماهر می تواند به درمان آن ها بپردازد.

به علاوه روانشناس ها فقط برای درمان بیماری های روح و روان نیستند بلکه می توانند به عنوان یک مشاور با دادن درک بیشتری از انسان ها به خودشان،آن ها را در حل مشکلاتشان راهنمایی کنند.

امروزه علم روانشناسی دارای شاخه های گوناگونی نطیر روانشناسی کودک, روانشناسی ازدواج و بسیاری دیگر می باشد که در ادامه به طور کامل توضیح می دهیم. هدف روانشناسی به ترتیب رسیدن به توصیف, تبیین, پیش بینی و در آخر کنترل رفتار است. در ادامه قصد داریم تا شما را بیشتر با موضوع روان شناسی آشنا کنیم تا اطلاعات مورد نیاز خود را در این زمینه کسب کنید, پس با ما همراه باشید.

اهداف روانشناسی چیست:

اولین هدف روانشناسی توصیف فرایند های روانی می باشد, توصیف روش های گوناگونی دارد برای مثال می توان به مطالعه موردی و مشاهده طبیعی اشاره کرد. ما با کمک توصیف به چیستی پدیده پی می بریم. تبیین دومین هدف این علم است که برای ما چرایی قضیه را روشن می کند. سومین هدف آن پیش بینی می باشد که رفتار و فرایند های روانی انسان ها را در موقعیت های مختلف پیش بینی می کند. در آخر کنترل هدف والای این علم است که با استفاده از آن می توان از انجام رفتار های نا هنجار جلوگیری کرد.

تفاوت یک روانشناس و مشاور چیست؟

افراد معمولا برای حل مشکلات زندگی خود، که غالبا مشکلات حادی نیستند به یک مشاور مراجعه می کنند تا بهترین راه حل را پیدا کنند در نتیجه از یک مشاور رانمایی می خواهند.

 باید دانست که یک مشاور نمی تواند به درمان اختلال های روانشناهتی و روحی بپردازد و این امر وظیفه ی یک روانشناس و یا روانپزشک بوده.

درنتیجه باید دانست اینکه دو کلمه ی روانشناس و مشاور را بجای یکدیگر استفاده کرد صحیح نبود و این دو هر یک وظایف منحصر به فرد خود را دارند.

کاربرد های روانشناسی چیست؟

بارزترین کاربرد روانشناسی در زمینه سلامت روان این است که روانشناسان از قوانین، تحقیقات و یافته های بالینی برای کمک به بیمار در مدیریت و غلبه بر علائم درگیری ذهنی و بیماری روانی استفاده می کنند.

برخی از کاربردهای روانشناسی عبارتند از:

* تدوین برنامه های آموزشی
* آرگونومی( علم تلفیق کار و شرایط کار با ویژگی ها و نیازهای انسان)
* اطلاع رسانی در مورد سیاست های عمومی
* درمان سلامت روان
* افزایش بازدهی سلامت در رفاه شخصی
* تحقیقات روانشناسی
* کمک به خود یا همان خود یاری
* طراحی برنامه های اجتماعی
* پی بردن به چگونگی رشد کودک
گنجاندن همه کارهایی که روانشناسی را در بر می‌گیرد، فقط در یک تعریف مختصر دشوار است.
اما مباحثی از قبیل رشد، شخصیت، افکار، احساسات، عواطف، انگیزه ها و رفتارهای اجتماعی تنها بخشی از آنچه روانشناسی در پی فهم، پیش بینی و توزیع آن است را نشان می دهد.

روانشناسی در چه مواردی به زندگی ما کمک می کند؟

بخش بزرگی از روانشناسی به تشخیص و درمان مسائل بهداشت روان اختصاص دارد، اما وقتی صحبت از تاثیر روانشناسی می شود تنها مانند نوک یک کوه یخی که قسمت اعظم اثرات آن زیر دریا است.

  •  درک بهتری نسبت به تفاوت ها و رفتارهای دیگران نسبت به خود 
  • افزایش اعتماد به نفس و خودباوری 
  • شناخت عوامل تاثیرگذار بر دیگران و خود
  • برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه 
  • افزایش بهره وری از زندگی 
  • آرامش درون
  • مشاوره ی ازدواج و داشتن زندگی با کیفیت تر
  • افزایش درک ما در مورد چگونگی و چرایی رفتارمردم
  •  شناخت موضوعاتی که بر سلامتی، زندگی روزمره و رفاه و آسایش تاثیر می گذارد
  •  بهبود آرگونومی یا کار پژوهی، برای بهبود طراحی محصول
  •  ایجاد فضاهای کاری ایمن تر و کارآمد تر 
  • کمک به ایجاد انگیزه در افراد برای رسیدن به اهدافشان
  •  بهبود بهره وری و سودمندی

و هزاران مزیت دیگر که می تواند زندگی را برای ما با کیفیت تر سازد.

تاریخچه روانشناسی چیست:

علم روانشناسی از زمان پیش از میلاد مسیح آغاز شده و بزرگانی همچون سقراط, افلاطون و بسیاری دیگر از فیلسوفان در این باره به بحث و گفت و گو پرداخته اند که اکنون نیز این دانش در سراسر جهان رونق یافته و گسترش زیادی نیز دارد. باید بگوییم از ویلهلم وونت به عنوان پدر روانشناسی آزمایشگاهی نام می برند زیرا او اولین کسی بود که آزمایشگاه روانشناسی را در سال ۱۸۷۹ تاسیس کرد.

رویکرد های روانشناسی :

در این باره باید بگوییم که روانشناسی دارای رویکرد های مختلفی است که شامل رویکرد رفتار گرایی, رویکرد شناختی, رویکرد مثبت نگر, رویکرد انسان گرایانه, رویکرد روانکاویی و .. می باشد.

شاخه های گوناگون روانشناسی :

همان طور که در بالا توضیح داده شد این رشته دارای شاخص های گوناگونی می باشد که بیشتر از ۵۰ شاخه است می توان به روانشناسی بالینی, روانشناسی عمومی, روانشناسی تربیتی, روانشناسی رشد, روانشناسی اجتماعی, روانشناسی سیاسی و… اشاره کرد. علت گوناگونی این علم پچیده گی و تفاوت انسان ها می باشد.

 

معرفی سایت روانشناسی رستگاران روشنی وجود:

هدف از ارائه این مقالات کمک به شما است تا از زندگی شاد تری برخوردار باشید. سایت روانشناسی رستگاران روشنی وجود به شما در پاکسازی ضمیر ناخودآگاه, خودباوری, ارتباطات جمعی, الهامات درونی, مهارت های فردی , تمرین و  آموزش مدیتیشن و …یاری می رساند.شما نه تنها می توانید از طریق تماس با روانشناس های ما یا جلسه حضوری از کمک ما بهره بگیرید.

به علاوه تیم رستگاران روشنی وجود در زمینه ی روانشناسی کودک  و یا ارتباط با کودک معنوی درون و آشنایی باکودک درون انسان و همچنین مشاوره برای ازدواج موفق  و مشاوره زناشویی فعالیت می کند کافی است با ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید