روانشناس کیست؟

روانشناس کیست؟

آیا می دانید روانشناسی چیست و روانشناس کیست؟ علم مطالعه رفتار و فرایندهای ذهن موجود زنده به خصوص انسان بر اساس روش های علمی است که این روش ها توسط روانشناس انجام می شود.

روانشناس کیست؟ و وظیفه آن چیست؟

روانشناس کسی است که رفتار شخصیت و روابط بین فردی، یادگیری در انسان به شکل حرفه‌ای مورد بررسی قرار می‌دهد روانشناس از یک طرف رابطه بین عملکرد مغز و رفتار را بررسی می کند و از سوی دیگر ارتباطی که بین محیط و رفتار، روانشناس و رفتار، انگیزه ها، افکار و احساسات افراد را بررسی می کند و در کنترل آن و غلبه بر مشکلات شان کمک می کند.

ذهن انسان می‌ تواند باعث بروز بسیاری از فرآیند ها و تغییرات در افراد بشود که شخصی به نام روانشناس با بررسی تمامی این فاکتور ها می‌تواند به بهبود ارتباط شخص با دیگران و‌ محیط اطرافش منجر گردد. شخص روانشناس به تمامی فرایند های ذهن مسلط است و هر تغییری را به خوبی می شناسد. از این رو‌نه تنها به مشکلات فرد پی می برد بلکه راه حل های بسیار کاربردی به شخص برای بهبود او ارائه می کند.

مشکلاتی نظیر اختلال تغذیه، وابستگی به دارو یا الکل، اضطراب، افسردگی، وسواس، مشکلات در روابط و یا انواع استرس از طریق مراجعه به روانشناس قابل درمان است. مراجعه به روانشناس کمک‌ می کند تا شخص از مراحل سخت زندگی اش عبور کرده و با اعتماد حرف هایش را به شخصی که توانایی کمک به او‌ را دارد به صورت کامل بزند.

شخصی که در زندگی با سختی های بسیاری دست و‌ پنجه نرم کرده و در سردرگمی به سر می برد با مراجعه به روانشناس می تواند زندگی هدفمندی داشته و از شر بسیاری از اختلالات راحت شود. پس یک روانشناس نقش مهمی در بهبود زندگی یک شخص یا یک زوج ایفا می کند زیرا علاوه بر سلامتی های جسمانی باید جنبه معنوی و ذهنی را نیز در نظر داشت.

یک روانشناس چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

یک روانشناس باید گشاده رو و صادق باشد و همچنین در ارتباط با مریض شنونده خوبی باشد برای این کار یک روانشناس باید علاوه بر داشتن دانش توان درک درست و بد را از هر قضاوتی داشته باشد و فرد مراجعه کننده باید بتواند به راحتی و بدون هیچ استرسی و نگرانی به روانشناس اعتماد کند و مشکلات خود را با او در میان بگذارد.
در نتیجه برای جواب سوال یک روانشناس کیست باید در واقع گفت که یک روانشناس یک انسان شناس و یک جامعه شناس خوب نیز باید باشد.

از وظایف یک روانشناس:

روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت ،روابط بین فردی،یاد گیری و انگیزش را در انسان به شکل حرفه‌ای مورد بررسی قرار می‌دهد.
روانشناس از یک طرف رابطه بین عملکرد مغز و رفتار را بررسی می‌کند و از سوی دیگر ارتباط بین محیط و رفتار را بررسی می کند.
روانشناس رفتار ،انگیزه ها ،افکار و احساسات افراد را بررسی کرده و به آن ها در کنترل و غلبه بر مشکلات شان کمک می کند.
یک روانشناس باید صداقت داشته باشد و همچنین گشاده رو باشد.

روانشناس باید در کنار داشتن دانش، توان درک درست و به دور از هرگونه قضاوت ای را داشته باشد.
فرد مراجعه کننده باید بتواند به راحتی و به دور از هر گونه استرس و نگرانی به روانشناس اعتماد کرده و مشکلات خود را با او در میان بگذارد.
در واقع روانشناس یک انسان شناس و جامعه شناس خوب نیز هست.
در بسیاری از کشورهای دنیا، افراد و خانواده‌ها مراجعه به روانشناس را برای خود ضروری می دانند.

یک روانشناس برحسب اینکه در چه زمینه ای کار میکند کند و وظایف متفاوتی دارد:

به نظر می‌رسد در ایران هنوز هم برخی از افراد به رغم نگرانی و استرس های فراوانی که دارند حاضر به صحبت با یک روانشناس و مشاور نیستند.
برخی از روان شناسان به طور مستقل کار می کنند ،تحقیق انجام می‌دهند یا فقط با بیماران یا مشتریان سر و کار دارند.
برخی دیگر به عنوان مشاور روانشناس بخشی از یک تیم مراقبت درمانی کار می‌کنند و با پزشکان، مددکاران اجتماعی و دیگران همکاری دارند تا بیماران را درمان و رفاه کلی را ترویج دهند.

۱- روانشناسی آموزشی:

کمک به کودکان و نوجوانان و جوانان برای غلبه بر مشکلات آموزشی و روانی خود و در نتیجه پیشرفت کردن در این زمینه ها است.

۲- روانشناسی سلامت:

آموزش چگونگی رفتار و نگرش سالم و کمک به بیماران و خانواده های آن ها برای غلبه کردن بر بیماری.

۳- روانشناس مشاوره‌ای:

کمک به افراد در حل مشکلات شان و تصمیم گیری درست به خصوص در زمان های پر از استرس زندگیشان.

۴- روانشناسی ورزشی:

کار با افراد و تیم ها برای بهبود بهتر در زمینه مربیگری و آموزش و رقابت و همچنین تشویق و مشارکت ورزشی به صورت عمومی.

۵- روانشناسی بالینی:

کمک به کسانی که در شرایطی سخت مانند نگرانی و اضطراب و افسردگی و بیماری های روانی قرار دارند.

در واقع مهمترین وظیفه روانشناس در جامعه این است که علم خود را بومی سازی کند و بر اساس فرهنگ، سن و شرایط اجتماعی آن را بهینه کرده و در بین مردم رواج دهند.

کارهای روانشناس به چند دسته تقسیم می شود:

۱- انجام تحقیقات علمی
۲- بسط و ترویج داشته های علمی خود در جامعه و بین عموم مردم
۳- برگزاری جلسات مشاوره روانشناسی آنلاین یا حضوری برای متقاضیان به صورت خصوصی
تمام این موارد از وظایف روانشناس در جامعه می‌باشد که باید به کسب دانش و تجربه لازم انجام گیرد تا اثربخشی بیشتری داشته باشد.

تیم رستگاران روشنی وجود در نبض کیهانی:

روانشناسی رستگاران روشنی وجود تیمی خستگی ناپذیر و متخصص هستند و می توانند شما را در زمینه های مختلف علم روانشناسی راهنمایی کنند از جمله مشکلاتی مانند اهمیت روانشناسی کودک و یا درمان بیماری با ضمیر ناخودآگاه، اطلاعات لازم در مورد این که ضمیر ناخودآگاه جمعی چیست , شناخت و کسب اطلاعاتی درباره روانشناسی بالینی کودک و نوجوان انجام و آموزش مدیتیشن، ارتباط با کودک معنوی درون , مشاوره و روانشناسی ازدواج و شناخت تمامی ملاک ازدواج موفق، انواع بیماری های روانی که نیازمند ارتباط با روانشناس ماهر است آشنایی با بیداری کودک درون را ما در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم کافی است که با ما در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید