مراقبه ومدیتیشن

مراقبه ومدیتیشن

مراقبه ومدیتیشن در واقع به کاری گفته می شود که فرد می خواهد به تمرکز برسد و ذهن خود را خالی کند در واقع مجموعه فعالیت های فیزیکی و ذهنی که برای آرام کردن جسم و روان انجام می شود مثلا اگر کسی نمی تواند راحت بخوابد یا خواب آرامی ندارد به این معنی نیست که فرد قادر به مدیتیشن نیست بلکه ذهن اون شخص و فکرش درگیر مسائلی می باشد البته همه از اول نمی توانند مدیتیشن کنند در ابتدا باید با استادی همراه باشند و با فرمان های استاد گام به گام ذهن و تن خود را همراه کنند در اصل حتما نباید به کلاسهایی رفت و هزینه های سنگین باشگاهی داد.

به راحتی می‌توانیم در خانه ودر هر زمان و هر لحظه از شبانه روز که وقت آزاد داریم این کار را انجام دهیم حتی می توان در محل کار به راحتی انجام داد .
در ابتدای کار تاکید می شود که در جاهای ساکت و تنها این مدیتیتشن انجام شود .هر چه جلوتر می روید متوجه می شوید که در دامان طبیعت بیشترین لذت را خواهید برد هر چه در این راه با تجربه تر می شوید خواهید فهمید نسبت به چه محیط و شرایطی این کار را راحت تر انجام می دهید.

مراقبه و مدیتیشن در واقع به انسان کمک می‌کند که به آرامش ذهن برسد با تمرکز بهتر روی کارهای خود آن ها را راحت تر انجام دهد و بدون هیچ استرس و نگرانی تمام مسائل ناراحت کننده را پشت سر بگذارد.
مراقبه و مدیتیشن باعث می شود درباره مسائل ناراحت کننده کمتر نگران شویم و بیشتر از قبل متوجه آن چه در زندگی مان جریان دارد باشیم و بیشتر سپاسگزار باشیم.

مراقبه ومدیتیشن چگونه عمل می کند؟

در این تکنیک فرد روی ذهن خود تمرکز کرده یعنی فرد آگاهانه و عمدا روی ذهن خود تمرکز می کند در واقع این سوال برای همه به وجود می آید که چرا باید مدیتیشن کنیم؟

همانطور که بدن ما برای از بین بردن گرد و غبار و آلودگی به حمام می‌رود دقیقا به همین دلیل باید تمام آلودگی های روانی را از خود دور کنیم چون الان در جامعه ای پر مشغله زندگی می کنیم که صبح تا شب در معرض استرس و فشارهای روانی می باشیم که برای شستشوی سیستم عصبی خود و آرام کردن مغز خود به این نوع مدیتیشن نیاز داریم با این کار فکر و ذهن آرام می شود فشار خون تنظیم می شود و مهم تر از همه خلاقیت مان بالا می رود سعی کنید همیشه قبل از خواب و صبح بعد از بیدار شدن این مدیتیشن را انجام دهید تا روز خوبی را شروع کنید .همیشه هم سعی کنید یک مکان خاص را برای این کار در نظر بگیرید .

تاثیر مدیتیشن بر روی بدن:

بعد از آن خواهید دانست در چه مکانی بیشتر احساس آرامش دارید هر جا که هستید راحت بنشینید عضلات بدنتان را راحت کنید و تا جایی که امکان دارد سعی کنید که به جایی تکیه ندهید که باعث خواب آلودگی می شود کمرتان را صاف کنید چشمتان را ببندید و سعی کنید آرام باشید چیزی که فکرتان را در گیر کرده از ذهن بیرون بیاورید و بدون اینکه به چیزی فکر کنید فقط به صدای دم و باز دم خود گوش کنید تمام کاری را که باید در مراقبه انجام دهیم دور کردن تمام افکار منفی است که فکرمان را درگیر کرده در واقع تمرکز روی نفس کشیدن تنها راهی است که می توان فکر را از هر نظر آزاد کرد.

مراقبه و مدیتیشن چیست و چه کاربردی دارد؟

مراقبه و مدیتیشن تمرکز کردن بر روی یک چیز خاص مثل نفس کشیدن یا احساسات درونی و یا مدیتیشن بیرونی می باشد که در واقع باید شما کاملاً بر روی یک چیز تمرکز داشته باشید ولی در نوع دوم مراقبه ضمیرناخوآگاه است که ، مراقبه نظارت باز می باشد شما باید بر تمام چیزهایی تمرکز کنید که در اطراف شما اتفاق می‌افتد بدون اینکه به چیزی واکنش نشان دهید و فقط ملاحظه و نظارت کنید.

برای آنکه یک مراقبه ومدیتیشن خوب انجام دهیم به نکات زیر باید توجه کنیم:

۱- کافی است به مدت ۲ دقیقه در جایی بنشینید.
۲- روزتان را با مدیتیشن آغاز کنید.
۳- مهم نیست چگونه انجامش می دهید فقط انجامش دهید.
۴- در ابتدا به احساساتتان توجه کنید.
۵- نفس خود را بشمارید.
۶- وقتی توجه ذهن شما منحرف شد مجددا به مسیر برگردید.
۷- نگاهی دوستانه داشته باشید.
۸- خیلی نگران درست انجام دادن مدیتیشن نباشید.
۹- لازم نیست ذهن خود را خالی کنید.
۱۰- با هرچه در ذهن‌تان ظاهر می شود مدتی همراهی کنید.

۱۱- سعی کنید با خودتان آشنا شوید.
۱۲- با خودتان مهربان باشید.
۱۳- به بدن خود توجه کنید و احساسات اندامتان را درک کنید.
۱۴- به نور، صدا و انرژی محیط خود توجه کنید.
۱۵- به انجام مدیتیشن و معنی آن متعهد باشید.
۱۶- می توانید هر جایی به مدیتیشن بپردازید.
۱۷- از آموزشهای مرحله به مرحله مدیتیشن استفاده کنید.
۱۸- همراه با دوستانتان مدیتیشن کنید.
۱۹- در یک گروه عضو شوید.
۲۰- پس از انجام مدیتیشن لبخند بزنید.

هدف از انجام مراقبه و یوگا چیست؟

با مدیتیشن در واقع می‌توان تمام اتفاقات و درگیری‌های ذهن را کنار گذاشت و ذهن را از همه چیز خالی کرد در واقع روی” هیچ چیز” تمرکز می کنید.
با این کار ذهن آرام می‌گیرد و فکرهای بیهوده که ذهن را درگیر کرده است بیرون می شود در واقع فشار خون را تنظیم می کند و مهمتر از همه خلاقیتمان را افزایش می دهد برای یک مراقبه ساده ۱۰ دقیقه وقت بیشتر لازم نیست و بهتر است صبح ها بعد از بیدار شدن و شبها قبل از خواب انجام دهید تا هم روز خوبی را شروع کنید و هم شب ها با آرامش خوابی خوب داشته باشید.

عوارض و مشکلات مدیتیشن چیست؟

 مدیتیشن بیشتر باعث آرامش روح انسان می شود و به عنوان یکی از بهترین روش های طب مکمل شناخته شده و از آن برای درمان برخی از بیماری ها و مشکلاتی چون کاهش فشار خون ،کاهش چربی خون، استرس، بیماری پوستی، سندروم روده و غیره کمک می گیرند اما باید در کنار این اثرات مثبت به خطر های مدیتیشن نیز متذکر شد.
طبق تحقیقات موسسه هیپنوتیزم بالینی کالیفرنیا مدیتیشن می تواند برای برخی از مراقبه کننده ها خطرات و عوارض داشته باشد.

این عوارض و مشکلات عبارتند از:

۱_ کم شدن جریان خون در قسمت آهیانه مغز و در نتیجه با ادامه یافتن مراقبه، دنیای مجازی به دنیای واقعی جایگزین می گردد.
۲_ برخی افراد شاید با مدیتیشن به آرامش برسند و این کوشش ناموفق ممکن است احساس اضطراب و استرس قبلی آنان را زیاد کند.
۳_ در حالت عمیق مدیتیشن در برخی ،آگاهی از خاطرات رفراموش شده و آزار و اذیت دوران کودکی موجب ناراحتی فرد می شود.
۴_ بر اثر تداوم مراقبه و بی‌توجهی به تغییر حالات در انقباض عضلات تیک عصبی در منطقه صورت ایجاد می گردد.
۵_ گاهی بی خوابی از عوارض مراقبت است.

در واقع نکته قابل توجه این است که متاسفانه عکس افراد بدون مشورت با اساتید مراقبه و بدون در نظر گرفتن حالات خود و انواع مراقبه دست می زنند وحتی بعضی از استاد های کم تجربه نیز بدون در نظر گرفتن سوابق بیماری افراد آنها را به ادامه مراقبه تشویق می کنند.

نبض کیهانی

تیم روانشناسی ستگاران روشنی وجود در نبض کیهانی در تمام موضوعات روانشناسی مانند درمان کودک با روانشناسی کودک، خطرات ضمیرناخودآگاه، خودباوری، اختلال شخصیت و غیره تخصص دارند که می توانید برای راهنمایی با آن ها تماس بگیرید.

علاوه بر آن برای درمان کودک درون خشمگین و فعال کردن کودک درون خود کافی است با متخصصان ما در تماس باشید 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید