مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده کمک می کند که روابط اعضای خانواده بهتر شود و استرس ها و تنش ها از بین برود و به بهتر شدن وضعیت خانواده و خوشبختی اعضای آن کمک می کند مشاوره خانواده شاخه‌ای از علم روانشناسی نوین است که در مورد رفتار فرد به فرد اعضای خانواده و نقش آن ها بررسی می‌کنند.

مشاوره خانواده در تمام اعضای خانواده جلسات روان درمانی می‌گذارد در مشاوره خانواده جلسات به صورت فردی انجام می‌شود نه دسته جمعی و تلاش می‌کند از نبوغ هر یک از اعضای خانواده استفاده کند و مشاوره خانواده را انجام می‌دهد و در بهبود روابط و سطح زندگی به خانواده ها کمک می کند.

بین افراد خانواده به دلیل وجود طرز فکر های مختلف و رفتار های منحصر به فرد ممکن است اختلافاتی دیده شود. حل این‌ اختلافات عموما به وسیله مشاوره خانواده امکان‌ پذیر است که بهره گیری از این‌ موضوع به سلامت خانواده نیز کمک شایانی می کند.

این سلامت از روابط زیبای بین اعضای خانواده صورت می گیرد که مشاوره خانواده بیشتر از آنکه بخواهد مشکلی را حل کند به پیشگیری از بروز‌ مشکلات می انجامد. از این رو‌ افراد خانواده می توانند با شادی در کنار یکدیگر زندگی کنند.

مقدمه ای در مورد آشنایی با مشاوره خانواده:

هر چه به جلو‌تر می‌ رویم بین اعضای خانواده صمیمیت کمتری دیده می شود که تمامی این‌ موارد به دور از استاندارد های یک‌ خانواده سالم است. وجود تعارضات و‌ مشکل های روانی ممکن است بر تمامی جنبه های زندگی افراد و‌ خانواده تاثیر داشته باشد.

لذا این مشاوره به شما کمک‌ می کند تا با از بین بردن این مشکلات یک زندگی سالم با روابط زیبایی را در محیط خانواده داشته باشید. مشاوره خانواده در تمامی موارد و‌ جنبه های زندگی از جمله روابط زناشویی، رابطه با کودک، اختلاف های گوناگون و… به شما یاری می رساند که می توانید با استفاده از آن آرامش را به زندگی های خود هدیه بدهید.

روانشناس خانواده به طور طولانی از خانواده ها حمایت می‌کند هدف مشاور خانواده و یا مشاوره های قبل ازدواج سلامت خوشبختی و رابطه سالم می باشد هدف آن ها بیشتر از درمان پیشگیری است.

پس بهتر است در خانواده باشند تا بتوانند خانواده را در برابر مشکلات و بحران هایی از قبیل اعتیاد مسائل پزشکی تشخیص سلامت جسمی و روانی کمک کند.

اگر مشاور خانواده بتوانند در این امور به خانواده همکاری لازم را برساند یک مشاوره خانواده ایده‌آل است از ویژگی های خوب یک روانشناس داشتن ارتباطات درست اخلاق مداری توانایی حل مسائل آموزش و رهبری از جمله ویژگی های یک مشاوره خانواده خوب است.

ارتباط خانواده ها با مشاور می‌تواند در بهبود ارتباطات رفع اختلافات خانوادگی موثر باشد.

در چه صورت میتوان از این مشاوره استفاده کرد؟

بهتر است از مشاور خانواده برای رفع مشکلاتی از جمله مسائل زیر استفاده کرد زمانی که فرزند ما با مشکلاتی در مدرسه مواجه می شود مثلاً مصرف مواد مخدر و مشکلات روانی اختلال در خود روبه‌رو است.

رخ دادن یک اتفاق غیر منتظره در خانواده و یا فوت یکی از افراد خانواده یا ورود یک عضو جدید در خانواده مثل تولد یک خواهر یا برادر افزوده شدن پدربزرگ یا مادربزرگ به خانواده یا فرزند خواندگی و غیره خشونت در خانواده بروز مشکلات دیگر  مثل دعوا و اختلاف والدین و مسائلی مثل طلاق همه این مسائل اگر در خانواده به وجود آمد باید حتماً به مشاور خانواده یا روانشناس مراجعه کرد.

و این کار تنها از کسی بر می آید که تحصیلات دانشگاهی داشته باشد و یک درمانگر واقعی باشد از مزایای مشاور خانواده این است که ۱ باعث حفظ و توسعه سلامتی در خانواده می شود ۲ باعث تقویت ارتباط و محکم شدن افراد خانواده می شود ۳ باعث گسترش درک و همدلی بین اعضای خانواده می‌شود ۴ انواع اختلالات شخصیت و تناقض های خانوادگی را رفع می کند.

اهمیت این مشاوره:

سیستم خانواده از مهم‌ترین سیستم‌های جامعه می باشد که بر اساس ازدواج دو جنس مخالف با یکدیگر تشکیل می شود و حفظ و تداوم آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اهمیت خانواده سالم در اینجا است که با توجه به توانمندی هایشان در مورد مسائل مشترک تصمیم بگیرند.
مشاوره خانواده در مراکز مشاوره خانواده معمولاً مشکلات افراد را از درون محیط ،خصوصاً در محیط خانواده مورد بررسی قرار می دهد و گاهی اوقات در مشاوره خانواده افراد به صورت گروهی تحت درمان قرار می گیرند.
زیرا بهبود روابط بین فردی در خانواده بسیار اهمیت دارد.

چه موقع باید از این مشاوره استفاده کرد؟

طبق نظر بهترین روانشناس خانواده و مهم ترین ملاک ازدواج موفق، بعضی از مشکلات طوری با خانواده پیوند می خورد که نیازمند درمان از طریق مشاوره خانواده و خانواده درمانی می باشد زیرا ممکن است این مشکلات به خاطر ساختار خانواده‌ای که فرد در آن زندگی می کند و بزرگ شده است،باشد.
طبق نظر مشاوره خانواده به وجود آمدن تنش ها و بحث ها در هر خانواده‌ای طبیعی می باشد.
این اختلافات ممکن است بین زوجین یا ارتباط والدین و فرزندان باشد.

وجود اختلافات خانوادگی نیازمند آشنایی با مهارت هایی برای از بین بردن تنش های موجود می باشد.
مشاوره خانواده و این شیوه درمانی را می توان در شاخه های مختلف که مربوط به روانشناسی خانواده باشد استفاده کرد.
به طور کلی بر اساس تحقیقات انجام شده در زمینه های مشاور خانوادگی، در هر خانواده‌ای سه مهارت اصلی، دلگرمی دادن، ارتباط و حل مسئله مهم می‌باشد و نقش مهمی را در حل مشکلات خانوادگی ایفا می کند.

طبق نظر دکتر روانشناس خانواده زمانی که افراد با یکدیگر تعهد می بندند باید رابطه خود را در اولویت قرار بدهند زیرا اساس هر خانواده‌ای ارتباط بزرگترها می باشد.
وقتی بزرگتر ها وارد نزاع و کشمکش می شوند تنش و اختلاف بالا خواهد رفت کودکان و نوجوانان متاثر می‌شود.

مهارت‌های دلگرمی دادند عبارتند از:

  • پذیرش
  • اعتماد
  • تاکید بر نکات مثبت
  • ترویج مسئولیت پذیری
  • و…

اگر می‌خواهید رابطه مثبت با اعضای خانواده خود داشته باشید و جو همکاری بر خانواده حاکم باشد ،باید در تمام امور به اعضای خانواده خود دلگرمی بدهید.

درباره ما:

شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات در زمینه هایضمیر ناخودآگاه جمعی چیست و یا تکنیک دستیابی به ضمیر ناخودآگاه و نیز مطالب انگیزشی الهامات درونی را از تیم رستگاران روشنی وجود درخواست کنید.

علاوه بر آن مشاوران ما می توانند شما را در زمینه هایی مثل بیداری کودک درون و یا نحوه ارتباط با کودک معنوی درون و موضوعات مربوط به روانشناسی کودک و نوجوان و یا شناخت اهداف روانشناسی کودک با آن ها در ارتباط باشید و یا برای شناخت و آموزش مدیتیشن به لینک مربوطه رجوع کنید.

 

 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید