موضوعات روانشناسی

موضوعات روانشناسی

برای دانستن موضوعات روانشناسی ابتدا باید معنی روانشناسی را دانست.به علم مطالعه ی رفتار یک موجود زنده ,به ویژه انسان ,روانشناسی می گویند . این علم امروزه به عنوان یکی ازشاخه های تحصیلی به حساب می آید که این شاخه از علوم, در پی یافتن ارتباطی بین روان و ذهن آدمی با سلامتی و رفتار های آن ها است.

در حقیقت با این علم انسان ها بیشتر خود را می شناسند و از نوع شخصیت و حتی اختلال های شخصیتی که ممکن است دارا باشند ,آگاه می شوند. با توجه به این تعریف می توان گفت که روانشناسی با خودشناسی نیز به نوعی در ارتباط هستند.

در ادامه این مقاله ابتدا قصد داریم تا تمامی موضوعات روانشناسی را با هم بررسی کنیم و در آخر به نتیجه گیری لازم دست یابیم.

معرفی انواع شاخه ها و موضوعات روانشناسی:

از رشته ها و شاخه های متنوع روانشناسی که در مورد موضوعات متنوعی تحقیق می کند تا به سوالات آن ها پاسخ دهد, می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • روان شناسی کاربردی
  •  روانشناسی بالینی

  • روانشناسی عمومی

  • روانشناسی اجتماعی

  • روانشناسی رشد و آموزشی

  • روانشناسی تجربی و شناختی

  •  نوروسایکولوژی و روانشناسی فیزیولوژیک

از سوالاتی که در مورد موضوعات روانشناسی مطرح می گردد:

از جمله سوال هایی که در مورد موضوعات روانشناسی مطرح می شوند عبارتند از:

۱-خود انگیزی در روانشناسی چیست؟

خود انگیزی یکی از موضوعات روانشناسی است که به طور خود انگیخته از نیاز های روانشناسی کنجکاوی و تلاش های فطری برای رشد حاصل می شود.
وقتی فردی این رفتار را به صورت خود انگیخته،نه به دلیل وسیله ای (بیرونی) روی می دهد وقتی افراد به کار هایی مشغول می شوند و احساس شایستگی و خود مختاری می کنند .یعنی :گفتن اینکار جالب است یا من از انجام دادن آن لذت می برم انگیزش درونی خود را ابراز می کند.


۲-خود مدیریتی در روانشناسی به چه معناست؟

خود مدیریتی موضوعی است که اخیرا مد نظر قرار گرفته شده است نقطه قوت این سبک مدیریتی ، خود انسان است.
که می خواهد مدیریت کردن را از خودش شروع و در جامعه به اوج برساند خود مدیریتی مقوله ای است که فرد برای مدیریت بر رفتار و عمل کردشان در حیطه فردی می تواند نقش مهمی را ایفا کند بهترین روش برای مدیریت بیشتر استفاده از منابع شامل نیرو های انسانی ،مواد ماشین آلات،پول،روش،تکنولوژی،اطلاعات و … می باشد.

۳- هویت اجتماعی چیست؟

هویت به ویژگی هایی اشاره دارد که موجب تشخیص فرد می گردد که در واقع بیانگر ماهیت وجودی ذات او است .
هویت اجتماعی و گروهی مجموعه ای از خصوصیات و مشخصات اجتماعی ،فرهنگی،روانی،فلسفی،است.هویت اجتماعی در واقع همان خصیصه همه انسان ها به عنوان موجوداتی اجتماعی است هویت اجتماعی افراد بر اساس عضویت آن ها در گروه های اجتماعی تعیین می شود زیرا هویت به وسیله روابط میان نیروهای فرهنگی و اجتماعی ساخته می شود.

۴-هویت جمعی در موضوعات روانشناسی به چه معنا است؟

هویت جمعی عبارت است از تعلق خاطر تعدادی از افراد به اموری مشترک با عنوان خاص که چنین تعلقی موجب احساس همبستگی و شکل گیری یک واحد جمعی می شود که با عنوان (ما) از ما، های دیگر جدا می شود.
هویت جمعی از دیدگاه فرد بخشی از هویت شخصی خود است ،هویت جمعی ممکن است در اطراف بسیاری از عوامل مختلف و یا ترکیبی از عوامل از جمله طبقه،نژاد،قومیت،اتصال بومی به زمین،جنسیت،گرایش جنسی،غرور ملی،یا مذهب پیوند بخورد.

۵- تصویر سازی در روانشناسی چیست؟

تصویر سازی یک عبارت روانی است که در آن تصاویر ذهنی مثبت و آشکاری در مغز ایجاد و یا بازسازی می شود تصویر سازی یعنی اندیشیدن به یک موضوع خاص یعنی به چیزی که فکر می کنیم تصویر آن را در ذهن می سازیم .
تصویر سازی ذهنی یعنی متمرکز کردن انرژی، فکر روی موضوعی ویژه یا هدفی خاص یعنی متمرکز کردن انرژی فکر روی موضوعی ویژه یا هدفی خاص صورت می گیرد نکته بسیار مهم این است که تصویر سازی ذهنی بر اساس خلاقیت است نه بر اساس هوش.

نتیجه گیری کلی:

در واقع علم روانشناسی به ما کمک می کند تا بتوانیم درک بهتر و جامع تری نسبت به خود و اطرافیان و حتی محیطی که در آن زندگی می کنیم, داشته باشیم, همچنین با کمک این علم ما می توانیم تصمیمات بهتری در مواجه با مشکلات زندگی خود بگیریم.

بر اساس آگاهی به علم روانشناسی و موضوعات آن می توان در بسیاری از موقعیت های زندگی روش های درست را انتخاب کرد به عنوان مثال می توان در ازدواج مسائل زناشویی موفق بود بهترین روش ها را برای تربیت به کمک روانشناسی بالینی کودک و نوجوان انتخاب کرد و حتی در زمینه های الهامات غیبی و تقویت قوه شهود ,پاکسازی ضمیر ناخودآگاه از هرگونه انرژی منفی و هزاران مزیت های دیگر که به کمک این شاخه ی علمی می توان تجربه کرد.

درباره ما:

روانشناسی رستگاران روشنی وجود تیمی مجرب و تخصص یافته هستند که در زمینه های مختلف و انواع بیماری ها مانند وسواس فکری یا عملی و یا اختلال های شخصیت و … بهترین راهکار ها را در اختیار شما عزیزان قرار می دهند.

همچنین شما عزیزان در وب سایت ما می توانید انواع مطالب انگیزشی مثل خودباوری، معنی مدیتیشن ,توسعه ی مهارت های فردی و حتی مطالب آموزشی همانند راهکار های تربیت صحیح از دیدگاه روانشناسی کودک چیست و … را مطالعه نمایید.

به علاوه برای دریافت پاسخ تمامی سوالات خود نظیر تکنیک دستیابی به ضمیر ناخودآگاه چیست و یا ضمیر ناخودآگاه جمعی چیست و سایر سوالات دیگر خود کافی است تا با مشاوران و روانشناسان باتجربه ما ارتباط برقرار کنید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید