فرق روانشناسی با روانکاوی

فرق روانشناسی با روانکاوی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به اصطلاح روانکاو و روانشناس و روانپزشک را به جای هم به کار برده باشید ولی تفاوت آن ها را ندانید امروز می خواهیم درباره فرق روانشناسی با روانکاوی بحث کنیم.

فرق روانشناسی با روانکاوی چیست و رابطه این دو چگونه است؟

روانکاوی یک نوع روانشناسی است و زیر مجموعه علم روانشناسی می باشد که از روانشناسی اصول تشکیل شده است و شامل: روانکاوی و رفتار گرایی و انسان گرایی.
به طور کلی و خلاصه می توان گفت روانکاو نوعی روانشناس یا روان درمانگر است.

بیشتر مردم نمی دانند که چه کسی روانکاو میگویند و چه کارهایی انجام میدهد.
برخی از مردم این را باور دارند که روانکاوان توانایی شگفت انگیزی برای درمان مشکلات روحی و اختلالات روانی دارند که فراتر از روانشناسان است.

امروزه در سراسر جهان کسانی خود را به نام روانکاو معرفی می‌کنند که آموزش های مورد نیاز را برای انجام روش های روانکاوی زیر نظر مراکز علمی دیده اند و برخی دیگر کسانی هستند که آشنایی درستی روانکاوی ندارند و بدون هیچ مهارت و تخصصی خود را روانکاوی می نامند.
پس:( روانکاوی شاخه‌ای از روان‌شناسی است پس روانکاوی یک روانشناس است.)

روانشناس کیست و کارش چیست؟

روانشناس را از یک منظر می‌توان به عنوان متخصص تغییر رفتار نابهنجار تعریف کرد.
یکی از محصولات روانشناسی، علاوه بر بالا بردن دانش ما از طبیعت بشر، روان درمانی است.
به این ترتیب مراجع، بعد از رجوع باید تغییر محسوسی در سبک زندگی، طرز تفکر و بروز هیجانتش مشاهده و با بهبود عملکردش در زندگی حس بهتری پیدا کند.
روانشناسان به شناسایی مشکلات رفتاری و روانی می پردازند و سعی در حل مشکلات رفتاری دارند.

 در مورد روانشناس می توانیم بگوییم که در واقع روان شناس یک روان درمانگر است که سعی می‌کند با استفاده از نظریه های موجود در علم روانشناسی ریشه مشکلات را شناسایی کند و آن ها را برطرف کند پس روانشناسان  سعی در حل مشکلاتی از قبیل استرس و اضطراب ، افسردگی ، مسائل و مشکلات خانوادگی ، اختلالات شخصیتی ، وسواس های خفیف ، درمان افراد معتاد به مواد مخدر و غیره

روانشناس به کاوش در گذشته های دور و ناهشیار فرد می پردازد. تا آگاه شود که به راستی مشکل فرد از کجا آغاز شده است.
یک روانکار در درمان اختلالات روانشناختی ،شخصیت و نیز اختلالات روانی که فرد سالهاست دچار آن است موثر تر از دیگر روش های روانشناسی است.
پس اگر فرد سالهاست که درگیر مشکلات است بهتر است پیش روانکاو برود تا روانشناس.

روانکاو کیست و کارش چیست؟

روانکاوی توسط زیگموند فروید پایه‌گذاری شد.
وقتی از واژه روانکاوی استفاده میکنیم دوموضوع به ذهن ما می آید.
یک این مکتب فکری روانکاوی است که تاثیر زیادی بر شناخت ما از خودمان و دیگر علوم گذاشت و دیگر یک رویکرد روان درمانی است که طی آن، روانکاو متخصص، با استفاده از فرضیات روانکاوی ، تحلیل رویا و تداعی آزاد، سعی می‌کند مسائل نهفته در ناهشیار فرد را برای او روشن کند.
روانکاوی قدیمی ترین مکتب از سه مکتب روانشناسی است، واز روش های خاص خود برخوردار است.
روانکاوان تأثیر ناخودآگاه را بر رفتار ما عمیق می دانند و معتقد هستند نیروی اصلی حاکم بر زندگی ما ناهشیار است.
آنها معتقدند که آسیب‌های روانی معمولاً به علت تثبیت درمراحل رشدی قبل از ۵ الی۶ سالگی اتفاق می افتد که وقتی این تثبیت ها از ناهشیار مراجع به هوشیاری او بیایند، به مرور فرآیند درمان آغاز می شود.

زیگموند فروید با گفت و گویی که با رادیو داشت گفت:

روانکاوی بخشی از روانشناسی است. پس بر پایه گفتگوی فرنگی نخستین تعریفی که از روانکاو خواهیم داشت این است که روانکاوی یک روانشناس است.

روانکاوی یک روانشناس است که در درمان اختلالات روانی از رویکردها و شیوه‌های درمانی روانکاوی بهره می گیرد دوره هایی که یک روانکاو سپری میکند حداقل چهار سال است.
با گذراندن دوره‌های تخصصی فرد می‌تواند به عنوان یک روانکاو به درمان اختلالات روانشناختی با بهره گیری از شیوه های روانکاوی بپردازد.

روانکاوی قدیمی ترین مکتب از سه مکتب روانشناسی است روانکاوان تاثیر ناخودآگاه بر رفتار ما را بررسی می کنند و معتقدند در نیروی اصلی حاکم بر زندگی ما ناهوشیار است و اعتقاد دارند که آسیب های روانی معمولاً به علت ثابت نبودن در مراحل رشد قبل از سن ۵ الی ۶ سالگی اتفاق می افتد و اصولا برای درمان از تخلیه ضمیر ناخودآگاه استفاده می شود.

روانشناسی از سه مکتب فکری اصلی تشکیل شده است:

روانکاوی، رفتار گرایی و انسان گرایی.
به طور خلاصه می‌توان گفت روانکاوی روان شناس یا روان درمانگر است، اما برعکس این قضیه صادق نیست.

کدام یک از آن ها برای مشکلات ما بهتر است روانکاو یا روانشناس:

با توجه به شرایط و مشکلاتی که دارید نمی دانید که باید به روانشناس مراجعه کنید یا روانپزشک اگر جزء افراد روی زمین هستید و تا نگاهی عمیق به مشکلات خود را نداشته باشید خیالتان راحت نمی شود روانکاوی برای این افراد گزینه مناسبی است در واقع روانکاوی یک گزینه زمانبری است و نیاز به حوصله دارد در واقع روانکاوی از درمان های زود بازده تر اثری طولانی تر میگذارد.

از نظر تخصصی اگر بخواهید مشکل را حل کنید باید به روانشناس مراجعه کنید هر دو برای این کار آموزش دیده اند اگر برای شما مشکل روانی یا مسئله ای پیش آمد که نیاز به صحبت داشتید در مرحله اول به روانشناس مراجعه کنید اگر او تشخیص داد شما را به یک روانکاو خوب معرفی خواهد کرد.

روانشناسی رستگاران روشنی وجود روانشناسانی مجرب در زمینه آموزش مدیتیشن، درمان و تقویت خودباوری، چگونگی تربیت و روانشناسی کودک و یا اطلاعاتی درباره اهمیت روانشناسی در زندگی کودک است علاوه بر آن برای شناخت و کشف کودک درون و یا برای زندگی بهتر نیاز به گروه مشاوره زناشویی داشتید می توانید با تعیین وقت از این تیم بهره ببرید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید