روانشناسی رابطه

روانشناسی رابطه

روانشناسی رابطه به چگونگی ارتباط افراد با یکدیگر می پردازد که آیا این رابطه سالم است و یا خیر و همچنین چگونه می توان ارتباط سالمی با دیگران داشته باشیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره با ما در این مقاله ی روانشناسی همراه باشید.

روابط عاطفی و عاشقانه اغلب و فراز و نشیب هایی همراه است اما اگر در مسیر درست قرار داشته باشند در نهایت به آرامشی پایدار تبدیل می شوند.
روانشناسان پس از سال ها تحقیق به این نتیجه رسیده اند که رابطه های طولانی مدت، معمولاً فاکتورهای شبیه هم دارند.

روانشناسی رابطه و برقراری روابط سالم:

بسیاری از افراد بر این باور هستند که در قدم اول وجود عشق و علاقه برای ساختن یک رابطه‌ سالم و  همچنین رشد دهنده، امری ضروری می باشد اما عشق هنری است که می بایست برای آن انرژی صرف کرد، آن را یاد گرفت و برای مهارت یافتن در عشق تلاش کرد.

روابط انواع مختلفی دارند که رابطه ی احساسی مهم ترین فاکتور در روابط می باشد. در بیان رابطه های احساسی می‌ توان به عمیق ترین احساسات موجود درون انسان ها اشاره نمود. البته روابط عاطفی و احساسی تنها نمی ‌تواند بین دو‌جنس مخالف باشد بلکه می‌ تواند بین همکار، فرزند، خانواده و‌ دیگر افراد در جامعه باشند. روانشناسی رابطه می‌ تواند تمامی این روابط را مورد بررسی قرار دهد تا به شما امکان تصحیح رفتار و روابط را بدهد.

این روانشناسی می تواند کمک بسیار خوبی برای تحکیم روابط باشد. زیرا اگر نکات لازم را برای بررسی یک رابطه ی سالم رعایت کنید دیگر شاهد مشکلات و ناسازگاری ها نخواهید بود. بهترین کمکی که می‌ توان از این نوع روانشناسی دریافت کرد، استفاده از آن قبل از ازدواج است.

در مسئله ی ازدواج و‌ روابط عاطفی هر چقدر بیشتر بتوان از کمک ها و نکات این روانشناسی بهره گرفت ، بیشتر می‌ توان به سلامت آن رابطه کمک کرد. اگر می‌خواهید ازدواج موفقی داشته باشید باید موارد لازم را در خصوص نوع روابط خود در نظر بگیرید. این روانشناسی کمک می کند تا در صورت برخورد با هرگونه رابطه، رفتاری سنجیده و درستی ارائه دهید تا به حفظ رابطه ی شما منجر شود.

یک رابطه سالم به چه عواملی بستگی دارد؟

داشتن یک ارتباط سالم به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله تجربه های گذشته شما از روابط عاطفی، تجربه های احساسی دوران کودکی خود با والدینتان، باور ها و نظراتتان در مورد داشتن یک رابطه سالم و کامل و … بر کیفیت چگونگی رابطه شما با فرد مقابل تاثیر می ‌گذارند.

رابطه سالم از نظر روانشناسی رابطه ، رابطه ‌ای است که هر دو طرف در آن برنده می باشند و از بودن در کنار هم لذت می ‌برند و در عین حال هیچ‌ کدام در این رابطه آسیب نمی بیند و دلیلی برای موفقیت یکدیگر می شوند.

آشنایی با نشانه های رابطه سالم:

  • داشتن اختلاف نظر امری طبیعی می باشد و در رابطه‌ های سالم نیز گاهی دعوا و بحث پیش می آید. اگر هیچ نوع اختلاف نظری با هم نداشته‌ باشید، یک جای کار درست نیست و می ‌لنگد.
  • در یک رابطه سالم هر دو طرف می توانند به صورت آزادانه و همچنین صادقانه با فرد مقابل خود صحبت و گفتگو کنند.
  • در روابط سالم افراد به طور داوطلبانه اختلاف نظرهایشان را با هم حل می کنند و هیچ گاه به تحقیر یکدیگر نمی‌ پردازند و سعی در درک یکدیگر دارند.
  • داشتن فضای شخصی و حریم خصوصی یکی از علائم رابطه سالم می باشد. باید بدانید که عاشق هم بودن به این معنی نمی باشد که هر دقیقه از زندگی خود را در کنار عشقتان صرف کنید. در یک رابطه سالم هر دو طرف باید بتوانند علایق خود را دنبال کنند و زمانی را نیز به خود و یا دوستان خود اختصاص دهند.
  •  یکی دیگر از نشانه ‌های یک رابطه سالم این است که افراد پیش از هر چیز خود را دوست می دارند و برای خود ارزش قائل هستند.

روانشناسی رابطه و ارتباط آن با رشد کودکان:

هر چقدر هم که حس کنیم که به شریک عاطفی خود نزدیک هستیم و با هم شباهت داریم بازهم مشکلاتی بین آن ها وجود خواهد داشت.
ما می دانیم اولین جوانه های ارتباط بین انسان ها در حریم خانواده پدیدار می گردد و اگر بخواهیم دقیق بگیم همان زیباترین تصویر نمایشی از تاثیر فرزند( جنین )در داخل رحم از خلق و خوی مادر خواهد بود.
پایه و اساس روابط درون خانوادگی بر محور رابطه زن و شوهر( پدر و مادر) استوار است.
رابطه خوشایند و آرامبخش زن ها و شوهر ها نه تنها مناسب ترین بستر رشد و شکوفایی و تعالی شخصیت آن ها را فراهم می نماید بلکه چنین رابطه‌ای بین پدرها و مادرها نیاز همیشه فرزندان را به رابطه گرم و خوشایند و دوست داشتنی با اولیای خود را به وجود می آورد.

عوامل موثر در برقراری ارتباط و استمرار رابطه ها چیست؟

به طور کلی برای اینکه بتوانیم بستر مناسبی برای برقراری ارتباط و حفظ و استمرار یک رابطه خوب و موثر با دیگران مخصوصاً با اعضای خانواده و نزدیکان و آشنایان و همکاران و معاشران پدید آوریم باید به نکات زیر توجه کنیم.

  1.  ویژگی های شخصیتی و نیازهای روانی و اجتماعی معاشران و مخاطبان را در نظر گیریم.
  2.  موضوع یا محتوای پیام مورد نظر در فرایند و ارتباط را بدانیم.
  3.  شرایط و موقعیت برقراری ارتباط را بررسی کنیم.
  4. روش برقراری ارتباط و انتقال پیام را کاملاً بدانیم.
  5. از ویژگی های الگوهای بزرگسال و ارزش های اخلاقی آگاه باشیم.

پس در برقراری ارتباط با دیگران بهترین راه آن است که با انگیزه و اراده و نیت و هدفی متعالی، بیان گیرا و با بهره برداری از ویژگی های مثبت و تایید نوع نقاط قوت شخصیت و میدان ارتباط موثر انسانی. وارد شویم.
در این صورت است که می توانیم یک رابطه خوب و موثر با اطرافیان داشته باشیم.

وب سایت روانشناسی رستگاران روشنی وجود:

مراجعه به سایت ما کمک‌ می کند تا در خصوص روابط شخصی یا عمومی تان راهکار های مناسبی به کار گیرید. آشنایی با این موارد سبب تحکم روابط شما می شود. از آنجایی که زندگی اصلی ما را حضوراجتماع تشکیل می دهد، پس باید فاکتور های لازم را در خصوص داشتن روابط سالم در نظر بگیریم که این روانشناسی در این زمینه به شما عزیزان کمک زیادی می کند.

ما در این وب سایت روانشناسی شما را در تمامی زمینه های روانشناسی اعم از روانشناسی کودک چگونه است ,رهایی از هر گونه وسواس,تقویت خودباوری, همچنین مواردی چون مشاوره زناشویی , آشنایی با  آموزش مدیتیش  و دیگر خطرات ضمیر ناخودآگاه  را در سایتمون برای شما عزایزان قرار دادیم. لذا برای آشنایی با دیگر موارد مانند آشنایی با کودک درون شاد و چگونگی ارتباط با ضمیر ناخواگاه دیگران و همچنین روانشناسی کودک و نوجوان به مظالعه مقالات ما بپردازید.

 

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید